• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve van het open type met losse bestanddelen, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. Voorliggend begraasd erf, afgesloten met vernieuwd ijzeren hek aan decoratieve betonnen hekstijlen die versierd zijn met leeuwenkopjes en rozetten.

Ten noorden op het erf ingeplante boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Gewitte naar het zuiden en de straat gerichte, verankerde voorgevel op grijs geschilderde plint. Rechthoekige houten kozijnen met wit en groen geschilderde luiken. Eenvoudige rechthoekige deur in tweede travee. Onbeschilderde linker zijgevel met twee rondboogvensters in geveltop.

Ten westen op het erf en haaks op de woning ingeplant, bedrijfsgebouw met schuur en stallen. Bakstenen gebouw onder zadeldak (pannen), met centrale, in het dak hoger opgetrokken rechthoekige doorrit.