Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, op erf afgesloten met ijzeren hek aan betonnen hekstijlen, vermoedelijk daterend uit het einde van de 18de eeuw of het begin van de 19de eeuw. Een ouder voorheen apart boerenhuisje, ingeplant haaks op de straat, hoort nu bij dezelfde eigendom.

Ten noorden op het erf ingeplant boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat), de vroegere links aanleunende stal, die nog een tijd in dienst geweest is als slachterij voor kalveren, werd bij het woongedeelte gevoegd. Gewitte naar het zuiden gerichte verankerde voorgevel op gepikte plint. Rechthoekige houten kozijnen met wit en groen geschilderde luiken. Eenvoudig rechthoekig deurtje, gevat in witgeschilderde bakstenen omlijsting met oren en op neuten. Laag afhellend dakschild aan gewitte achtergevel met getoogd deurtje en één houten muuranker. Later toegevoegd rechter aanbouwsel onder lessenaarsdak met stal en toilet. Binnenshuis behouden, witgeschilderde enkelvoudige balklaag, vloeren en schouwen zijn vernieuwd.

Ten westen op het erf en haaks op de woning ingeplant, voormalig boerenhuisje van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Witgeschilderde bakstenen gevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met bolkozijnen met kleine roedeverdeling en centrale rechthoekige deur met waterberd onder houten latei. Binnenshuis bewaarde enkelvoudige, geschilderde balklaag, cementtegelvloeren van zwarte en witte tegels en eenvoudig schouwtje.

Ten noorden, achter het huis, twee parallelle gebouwtjes, namelijk bakhuis en aanpalend "braskot", met gewitte gevels op gepikte plint onder zadeldaken met pannen, uit eind 19de eeuw.

Ten noorden van het erf en het woonhuis, houten bedrijfsgebouw met schuur en stallen, nu schapenstal, voorzien van zwarte gepotdekselde beplanking onder zadeldak (golfplaten), naar verluidt gebouwd circa 1900.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen