Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkelpui

Beschrijving

Rijhuis met winkelpui uit eind 19de–begin 20ste eeuw. Het huis vormt een ensemble met nummer 34. Samen in oorsprong teruggaand op één oudere 19de-eeuwse woning die in de tweede helft van de 19de eeuw gesplitst en herhaaldelijk vergroot werd door winkelier Pierre-François Luyckx (onder meer in 1892 bij de samenvoeging tot één huis en in 1897). In 1908 opnieuw opgesplitst in twee woningen nummer 34 en 36. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak. Lijstgevel aansluitend bij nummer 34, recent opgefrist. Decoratief verankerde baksteenbouw op een grijsgeschilderde plint en afgelijnd door een geprofileerde, houten daklijst. Verdieping met segmentboogvormige openingen onder bakstenen strekken met witgeschilderde aanzetstenen en sluitsteen met diamantkop. Fraaie licht- en donkergrijs geschilderde driedelige, houten winkelpui met entablement rustend op consoles en met centraal driehoekig fronton boven de vroegere winkeldeur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke