Ensemble van twee gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee gekoppelde burgerhuizen, volgens de gegevens uit het kadasterarchief gebouwd in 1932 door Marie Colle en naaister Anne Mathijs.

Voortuinen aan de straatkant afgezet door geschilderde, lage betonnen afsluiting. Dieper en schuin ten opzichte van de rijweg gelegen huizen van twee bouwlagen en twee traveeën met spiegelbeeldschema, onder doorlopend zadeldak bedekt met pannen (nummer 6) of leien (nummer 8). Rode bakstenen voorgevel op een gecementeerde plint in imitatiebreuksteen. Uitspringende deurrisalieten met bovengelegen dakkapellen. Bepleisterde platte banden ter hoogte van de boven- en onderdorpels. Rechthoekige openingen met tijdseigen afgeschuinde bovenhoeken. Bewaard houtwerk, onder meer toegangsdeuren met beglaasde deurlichten en bovenlichten met gestructureerd glas.

Auteurs: Verbeeck, Mieke