• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Aan de straatkant gelegen hoeve, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1868 door Pierre Van Wezemael, een handelaar in linnen, en licht aangepast in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Erftoegang tussen het boerenhuis en de schuur met ijzeren hek tussen witgeschilderde, betonnen pijlers en met links een laag draadafsluiting aan betonnen paaltjes.

Dubbelhuis van drie traveeën onder pannen zadeldak. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op een grijsgeschilderde plint. Straatgevel onder geprofileerde daklijst met rechthoekige vensteropeningen in grijsgeschilderde omlijstingen (bewaarde schuiframen); rechthoekige deuropening in omlijsting van gesinterde baksteen met pilasters en druiplijst (getraceerd bovenlicht). Gecementeerde zijgevels met imitatievoegen en rondboogvenster ter hoogte van de zolderverdieping; linkerzijgevel met gedichte oculus op de begane grond. Tegen de linkerzijgevel aangebouwde stallen. Verankerde en gecementeerde baksteenbouw met schijnvoegen op een grijsgeschilderde plint en onder overstekend pannen zadeldak op schoren.

Vrijstaande schuur rechts van de woning in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak, vermoedelijk uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Schuifpoort op hangrail aan de straatkant. Linkerzijgevel met laadluik onder houten latei.

Auteurs: Verbeeck, Mieke