Rij gekoppelde arbeiderswoningen

Beschrijving

Zes gekoppelde rijhuizen in seriebouw, volgens de gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1935 door vleeshouwer Joseph Bracke. Elk huis wordt voorafgegaan door een voortuintje met betonnen hek (niet bewaard bij nummer 67). Baksteenbouw van twee bouwlagen en zes maal twee traveeën onder een vernieuwd, doorlopend zadeldak bedekt met pannen. Sterk overkragende, vernieuwde kroonlijst op modillons. Roodbakstenen straatgevel met tijdseigen schuin verdiepte, doorlopende lintvoegen en op een lage plint gevormd door een strekse laag bruine baksteen. De gevel wordt verlevendigd door de strekse lagen baksteen boven en onder de openingen op de begane grond en ter hoogte van de onderdorpels op de verdieping. Verdieping met licht uitstekende lagen baksteen en gecementeerde band bovenaan de gevel. Rechthoekige openingen met bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Per twee gekoppelde toegangsdeuren met doorlopende betonnen luifel; twee types voordeuren, telkens met deurrooster en bovenlicht met gestructureerd glas. Gecementeerde linkerzijgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke