erfgoedobject

Bergplaats van de parochiekerk Sint-Denijs

bouwkundig element
ID
58142
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58142

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vrijstaande lage bakstenen constructie ten noordwesten voor de kerk gelegen, in de hoek van het perceel dat voorheen het ommuurde kerkhof rond de kerk vormde en met de achterzijde aan de pastorietuin palend. Bouw in 1887 kadastraal genoteerd (nog niet aangegeven op de Poppkaart van omstreeks 1860). Baksteenbouw van drie traveeën onder schilddak met pannen. Beide zichtgevels met bakstenen pilasters en afgelijnd door een hoofdgestel met lijsten van geprofileerde baksteen. Voorzien van vermoedelijk verbrede rechthoekige vensters evenals de deur in de kopgevel gevat in vlak gepleisterde en gewitte omlijstingen met oren. Klein licht gebogen venster met houten luik aan hengsels in de gepleisterde achtergevel.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Parochiekerk Sint-Denijs

  • Is deel van
    Kalken


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Bergplaats van de parochiekerk Sint-Denijs [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58142 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.