Drukkerij

Beschrijving

Samenstel van werkplaatsen voor drukkerij "Sainte Catherine" heden "Catharina Press NV" en woonhuis van 1922. In 1936 uitbreiden links van de bestaande drukkerij.

Woonhuis met cottage-elementen zoals de bedaking, erker, pleisterwerk en pseudo-vakwerk. Poort en vensters op de begane grond met historiserende spitsboogvorm. Bewaard houtwerk met kleine roeden in de hoge bovenlichten.

De drukkerij had oorspronkelijk één bouwlaag met zaagdak en wordt in het laatste kwart van de twintigste eeuw gedeeltelijk verhoogd. Linkergebouw van 1936 met kubistisch volume, gevel is op de verdieping opengewerkt door strak geritmeerde smalle traveenissen. Daarnaast gebruik van historiserende elementen in de spitsboogomlijstingen van de poorten en de neogotische nis met beeld van Catharina.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 108/1922, nummers 194 en 398/1936.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Het woonhuis en een groot deel van de drukkerij zijn gesloopt. Enkel het linkergebouw van 1936 is bewaard.