Beschrijving

"Hofstede toebehoorende d' abdije van Sint-Andries", zie kaart van 1814. Huidige gebouwenconfiguratie staat weergegeven op historisch kaartenmateriaal, zie de kaart van Ferraris (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850). Huidig uitzicht is het resultaat van verbouwingswerken in 1988.

Vanouds achterin gelegen hoeve opgebouwd uit losse bestanddelen onder pannen zadeldaken. Sterk verbouwd woonhuis met witbeschilderde gevel boven een gepekte plint. Stal- en schuurvleugel met verankerde bakstenen gevels.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 2774/1988.
  • Rijksarchief Brugge, Fonds Mestdagh, nummer 1523.