Pannenhuishoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve zogenaamd "Pannenhuishoeve". Als site reeds aangeduid op de kaart Ph. Vandermaelen (circa 1850). Nu leegstaande boerderij met losstaande bestanddelen onder pannen zadeldaken, en met een boomgaard; vervallen toestand. Huidig uitzicht voornamelijk uit de 19de eeuw. Boerenhuis eventueel met oudere kern, opkamer en deels bewaard schrijnwerk met opschuivende ramen. Schuur en stallingen onder een zadeldak. Aan de rand van de boomgaard muurresten van een schuur.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

In de streek wordt deze hoeve "De panne schure" genoemd. De site zou ook al op de Ferrariskaart (1766) staan.
Auteurs: Logier, Filip