Laatclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. De tweede verdieping onder plat dak werd in de vroege 20ste eeuw verhoogd of toegevoegd.

Rijwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond rust op een plint uit blauwe hardsteen. Rechthoekige inkomdeur in een vlakke, laatclassicistische omlijsting uit blauwe hardsteen, met neuten en imposten, onder een geprofileerde, breed gekorniste waterlijst op uitgelengde, gegroefde voluutconsoles. Verder rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met stucsleutels, op doorlopende lekdrempels, en houten kroonlijst. Garagepoort uit 1994.