Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Keizer Karelstraat. Imposant herenhuis van 1913 naar ontwerp van architect Alphonse De Pauw (Brugge). In 1999 consoliderende "Kunstige Herstelling" van de gevel naar ontwerp van architect J. De Graeve (Brugge). Rijk uitgewerkte neoclassicistische lijstgevel in baksteen gecombineerd met bepleisterde delen onder meer vensteromlijstingen en erkers. Vensterregister van drie traveeën breed van elkaar gescheiden door pilasters en centraal bekroond door sierlijke dakvensters. Neorococo-getinte, smeedijzeren, gebuikte balkonleuningen en schrijnwerk. Voortuin aan Keizer Karelstraat: bakstenen afscheiding met smeedijzeren hekken.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 187/1913.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia