Rijwoningen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Serie rijhuizen in neoclassicistische stijl, van twee à drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nummer 5) of pseudo-mansardedak (nummers 7 en 9), te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met puilijsten, imitatievoegen (nummer 5) en versierde borstweringen (nummers 5, 7 en 9). Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met varianten (oren, entablementen) of brede doorlopende bandomlijstingen (nummer 7). Nummer 5 met gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen en lange consoles onderling verbonden door een kordon.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine