Burgerhuis Guido Gezelle

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Guido Gezelle

Beschrijving

"GUIDO GEZELLE", zie inscriptie van deur-bovendorpel. Art-decogetint enkelhuis uit interbellum. Souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak (nok evenwijdig met straat). Brede venstertravee als risaliet gemarkeerd door gebogen erker en oplopend in rechthoekig fronton afgelijnd met pannen; gestileerde bloemmotieven weerszijden bel-etagevenster en in tudorboogveld van fronton. Rondbogig tweelicht boven de deur. Grosso modo vernieuwd houtwerk. Souterrain verbouwd tot garage.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda