Hotel restaurant Monopole

Beschrijving

"Monopole", in 1954 sterk aangepast hotel-restaurant naar ontwerp van architect Urbain Roloux (Luik), na een eerdere restauratie van het vooroorlogse Belle Epoque-pand in 1947 door dezelfde architect. Op deze plaats stond voordien het "Hotel Quitmann" van 1897. Hoekpand grenzend aan Zeedijk, Albertushelling en Raversijdestraat. Gecementeerde betonconstructie van zeven bouwlagen onder plat dak op arduinen sokkel, aangepast aan de Albertushelling. Gekenmerkt door omlopend balkon aan voor- en zijgevel met daaronder luifel met betonnen consoles. Ingangen aan de drie gevels, centraal trappenhuis.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1947/300 en 1954/95.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda