Appartementsgebouw Ibiza

Beschrijving

"Ibiza", kleinschalig appartementsgebouw met modernistische vormgeving naar ontwerp van architect F. De Boodt, in 1945-1946 gebouwd op een nog vrij perceel dat doorloopt tot aan de Troonstraat (nummer 103). Drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak, één appartement per bouwlaag met achteraan lift en trapkoker, sous-sol met conciërgerie aan kant Zeedijk en kelders aan kant Troonstraat. Gele bakstenen lijstgevel op arduinen plint met kelderopeningen en gecementeerde onderbouw, getypeerd door centrale driezijdige doorlopende erker. Rechthoekige vensters met doorlopende boven- en onderdorpels op de verdiepingen, glas-in-loodvensters met bootmotief op eerste verdieping. Achtergevel van drie bouwlagen met horizontaal doorlopende vensterregisters.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1945/368 en 1946/314.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda