Sanitaire installatie met toiletten

Beschrijving

Sanitaire installatie met toiletten, vermoedelijk eind jaren 1930 geïnstalleerd door architecten B. Christiaens (Oostende), M. Colombie (Oostende) en G. Vallay.

Zij ontwierpen de badinstallaties in Oostende en hebben in 1938 een ontwerp gemaakt voor nieuwe installaties in Mariakerke, wat nooit (volledig) werd uitgevoerd. Dit gebouwtje is misschien een wel uitgevoerd onderdeel daarvan.

Verankerde bakstenen onderbouw aansluitend bij de helling naar de Raversijdestraat. Bakstenen gebouwtje met betonnen onder- en bovenbouw onder plat dak, met afgeronde, sterk overkragende luifel. Rechthoekige, horizontaal aansluitende muuropeningen met originele ijzeren onderverdelingen.

• "Grandeurs et mediocrités de notre littoral", in Bâtir, 68, juillet 1938, p. 293-296.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Voorheen was dit gebouw een tramhuisje met wachtzaal en loket voor ticketverkoop. Dit is te zien op oude postkaarten.

• Informatie verstrekt door de heer Devriese.