Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een complex zadeldak (nok parallel aan de straat) links met getrapt aandak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.

Gecementeerde trapgevel van zeven treden met ontbrekend topstuk, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers, T-vormig en met gekrulde spie. Volledig verbouwde pui en aangepaste rechthoekige bovenvensters met lekdrempel. Het rondboogvenster in het eerste register van de tweeledige geveltop, is het restant van een drielicht waarvan de flankerende kloosterkozijnen zijn gedicht. Een rechthoekig luik doorbreekt de topgeleding. De dakconstructie van het hoofddak parallel aan de straat is een sporenkap.

• Stadsarchief Antwerpen, 1841#32.
  • HENDRICKX M. & VAN DER WEE P. 1997: Enkele traditionele dakconstructies in de Antwerpse binnenstad, Bulletin van de Antwerpse Vereniging voor Bodem- en Grotonderzoek 1997.3-4, 21.