Neoclassicistische herenhuizen

Beschrijving

Oorspronkelijk aansluitende rij neoclassicistische herenhuizen van circa 1900, kenmerkend voor invoer van stedelijke bouwstijlen aan de kust. Breedhuizen van vier traveeën en drie of vier bouwlagen onder zadeldak. Gepleisterde lijstgevels met neoclassicistische decoratie, bijvoorbeeld horizontale ritmering door cordonlijsten, casementen onder kroonlijst bij nummers 24-26, rechthoekige muuropeningen met uitgewerkte omlijstingen, voornamelijk nummer 26, met blinde vensters in tweede travee; Nummer 32 met erker en linker deurrisaliet. Allemaal met verbouwde begane grond in functie van horeca- of winkelfunctie.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda