Villa Mireille

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Mireille

Beschrijving

"Villa Mireille" van begin 20ste eeuw naar ontwerp van C. Pil (Oostende; zie signering in plint). Enkelhuis van twee traveeën en een lage begane grond + twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Eclectisch burgerhuis met lichte art nouveau-inslag, zie lijstgevel van gele sierbakstenen met groene geglazuurde banden op arduinen plint, grote vensters van diverse vormgeving onder meer balkons, driezijdige erker en drielicht, met origineel houtwerk, bovenlichten met roedeverdeling. Zware puilijst boven begane grond, kroonlijst op modillons met laag rond fronton tussen postamenten boven linkertravee.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Het balkon en de balustrades zijn verdwenen.