Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Appartementsgebouw uit de jaren 1930 naar ontwerp van Bernard Christiaens (Oostende); drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak, afgeboord met gevelpannen. Gele bakstenen lijstgevel op arduinen plint met sterk verbouwde winkelpui en rechts private ingang; betonnen elementen, onder meer puien en zijwand erker. Invloed van de nieuwe zakelijkheid, zie vlaggenmast, patrijspoorten met keramiek tegels en glas in lood, doorlopende vensterrisalieten met keramieken onderdorpels en verticaliserende, doorgetrokken afgeronde erker, waarop overluifeld balkon.

• FLOUQUET P., Ostende et l'actualité architecturale, in Bâtir, juli 1938, p. 298, p. 298.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda