• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Stene

Beschrijving

Dubbelhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw; drie traveeën + recentere rechtertravee en anderhalve bouwlaag, onder zadeldak (nok evenwijdig met straat de Vlaamse pannen).  Typerende gevelafwerking met beraping uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, tandlijst, geprofileerde kordonlijst, niet op bijgevoegde travee; imitatienegblokken en decoratieve omlijsting van de muuropeningen; vlak gecementeerde plint. Deels behouden houtwerk met luiken. Aanpalend nummer 62, analoog dubbelhuis met gecementeerde muren, maar in minder uitgewerkte uitvoering.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief, DW602.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda