Gekoppelde villa's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde villa's

Beschrijving

Gekoppelde villa's gesigneerd "J. PALMAERTS 1937", refererend aan vissershuisjes. Voortuintje met betonnen afsluiting. Haaks op de straat georiënteerd volume onder geknikt zadeldak (mechanische pannen), aandaken afgezet door middel van pannen op uitgewerkte kraagstenen. Gecementeerd en witbeschilderd parement op uitgewerkte bakstenen plint onder meer met streks metselverband. In de voorgevel centrale rechthoekige bow-window met typerende houten penanten, geflankeerd door een rechthoekige (links) deur in een geprofileerde omlijsting en een rondbogig hoekportaal (rechts) met afgeschuinde deurtravee In de dakverdieping, brede rechthoekige vensters met bloembakken op getrapte consoles en afgeronde penanten; ertussenin beschilderd bas-reliëf met voorstelling van zeilbootje op de golven. Zijgevels gemarkeerd door gebogen dakrand met klimmende dakkapel en risaliet oplopend in puntgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda