Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Beschrijving

Gekoppelde burgerhuizen in voortuintjes "LES LISERONS" en "MARIS-STELLA" (nu "HOME JEAN-PIERRE") zie gevelstenen, in eclectische stijl van 1913 naar ontwerp van B. Vanhecke (Middelkerke). Enkelhuizen van drie traveeën in spiegelbeeldschema met centraal risaliet oorspronkelijk met garage (nummer 59); kelderverdieping en drie bouwlagen onder plat dak. Roodbakstenen lijstgevel geleed door middel van witgeschilderde gecementeerde plint, banden van gele sierbaksteen en vooruitspringende houten gootlijst op klossen, met dito postamenten ter hoogte van het risaliet. Typerende gebogen erkers onder buisvormige leuningen, respectievelijk links en rechts van de deur bereikbaar via trapje. Middenrisaliet oplopend in driezijdige belvedère onder leien dak. Getoogde smalle en brede muuropeningen. Bewaard houtwerk met vierkante roedeverdeling in de bovenlichten. Paneeldeuren met ovaal kijkgat.

Links aanpalend nummer 55, eenvoudig bakstenen diephuis van 1912; twee traveeën op kelderverdieping en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Getoogde muuropeningen; bewaard houtwerk met gelede roedeverdeling in de bovenlichten.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, Middelkerke, MI B 11, 1913.
  • Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, Middelkerke, MI B 10, 1912.