Handels- en appartementsgebouw

Beschrijving

Handels- en appartementsgebouw van 1947 naar ontwerp van architect A. Fobert (Oostende) op plaats van voormalig hotel "WINDSOR CASTLE", zie opschrift boven huidige deur; drie traveeën, vijf bouwlagen en entresol onder plat dak, op bouwaanvraag voorzien van één bouwlaag meer. Conciërgewoning op entresol; elke bouwlaag voorzien van één appartement met centrale gang. Gecementeerde gevelbekleding voorzien van schijnvoegen; gebruik van natuursteen voor vensteromlijstingen en dorpels. Horizontale geleding door doorlopende dorpels en kenmerkende afgeschuinde erkers met verbindende centrale balustrade van de loggia van de derde, vierde en vijfde verdieping balkon op zesde achteruitspringende verdieping. Vernieuwd schrijnwerk. Begane grond met horecagelegenheid en zij-ingang naar appartementen op de bovenverdieping.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1947/2.413.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda