• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Leegstaand dubbelhuis, voormalig restaurant "Zoë", opgetekend in kadasterplan van 1904; in eclectische bouwtrant voornamelijk aansluitend bij de neo-Vlaamse renaissancestijl, zie onder meer speklagen, rondboognissen, diamantkoppen. Breedhuis van vijf traveeën op begane grond en vier ongelijke traveeën op de bovenverdieping, waarvan brede rechtertravee als risaliet; kelderverdieping en drie bouwlagen onder mansardedak (nok evenwijdig met straat) (leien en pannen). Bakstenen lijstgevel met witgeschilderde pui; gebruik van arduin voor onder meer plint, speklagen, dorpels, lateien, sluitstenen, diamantkoppen, kraag- en dekstenen en vaasbekroningen. Verhoogde begane grond met rondboogvensters; gelijksoortige deur in smallere middentravee. Getoogde bovenvensters, in rechtertravee drieledig; op tweede bouwlaag voorzien van balustrade. Twee dakkapellen met trapgevels met ingeschreven rondboognissen; rechthoekige vensteropeningen onder vlakke latei. Thans (2004) gesloopt voor nieuwbouwappartement.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Oostende, 1ste Afdeling, sectie A, 1904/19.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda