Tweegezinswoning Polyantha

Beschrijving

Zogenaamd "POLYANTHA". Art-decogetinte tweegezinswoning met cottage-allures, uit interbellum. Twee bouwlagen, mezzanino en drie traveeën volgens dubbelhuisopstand, onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; pannen). Beschilderde bakstenen lijstgevel met verwerking van simili onder meer voor getrapte plintprofielen, florale en geometrische motieven op bovenverdieping. Hoektravee gemarkeerd door driezijdige erker oplopend in het mezzanino opgevat als gevelbreed dakvenster met pseudo-vakwerk. Portaal bekroond met fronton op zuiltjes; granito-bevloering waarin huisnaam.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda