Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis, links in arduinen respectievelijk gedateerd 1913 en gesigneerd architect Charles Pil (Oostende). Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Donkere bakstenen lijstgevel met eenvoudig hoofdgestel; onder meer houten gootlijst op klossen en modillons. Brede venstertravee gemarkeerd door over souterrain en eerste bouwlaag oplopende gebogen erker met arduinen drielichtskozijnen en bekronende gietijzeren balkonleuning; dito vensterleuningen op bovenste verdieping. Smalle deurtravee als trappenhuis; korfboogdeur in kwarthol geprofileerde omlijsting onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Behouden houtwerk; bovenlichten met kleine roedeverdeling. Gevelbrede dakkapel (plat dak) tussen postamenten onder gebogen kroonlijst.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda