Villa L'Aurore

Beschrijving

Neorococogetint burgerhuis "VILLA L’AURORE", zie inscriptie boven deur. Opgetrokken volgens kadaster circa 1929 door U. Thieren.

Deels verhard voortuintje met lage bakstenen ommuring en uitgewerkt gietijzeren hekken tussen pijlers. Dubbel ijzeren toegangshek. Breedhuis van twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder pseudo-mansardedak (mechanische pannen, leien). Bakstenen lijstgevel met verwerking van simili voor onder meer omlijstingen en borstweringen; arduinen plint. Brede venstertravee uitlopend in dakvenster met vlakke voluten onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden; voorts gemarkeerd door oplopende gebogen erker over eerste en tweede bouwlaag bekroond door opengewerkte balkonleuning met gietijzeren leuning aansluitend bij de art-decostijl, zie spiraalmotieven. Deurvenster in tweede bouwlaag met nieuwe balkonleuning. Smalle deurtravee bekroond met rondbogige dakkapel. Rondbogige muuropeningen voorzien van vlakke omlijsting met sluitsteen; schrijnwerk met kleine roedeverdeling in bovenlichten. Licht verdiepte rondboogdeur, deels beglaasd en voorzien van gestileerd gietijzeren hek.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda