Art-deco-burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-deco-burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel in art deco, uit interbellum, mogelijk naar ontwerp van architect Albert Devreese (Oostende) zie gesigneerde panden met soortgelijke kenmerken. Enkelhuizen met souterrain waarin centrale garage, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën volgens spiegelbeeldschema, onder plat dak. Bakstenen lijstgevel met verwerking van simili; arduinen plint. Typisch gebruik van getrapte profielen zie bekroning van bovenverdieping met brede venstertravee als oplopende bow-window tussen kolossale pilasters, gegroefde vlakken en getand lijstwerk. Rechthoekige muuropeningen. Vernieuwde, uitkragende kroonlijst.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda