Samenstel van eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Eclectische samenstellen van overwegend enkelhuizen, uit eind 19de - begin 20ste eeuw, aan tegenover elkaar gelegen straathoeken; nummer 55 voorzien van bronzen gevelplaat met buste van kunstschilder-beeldhouwer Em. Bulcke (1875-1963). Twee en een halve bouwlaag en twee à drie traveeën onder zadel- en mansardedaken (nok evenwijdig met straat). Baksteenbouw, al of niet beschilderd; nummer 55 met opgelegd voegwerk, overhoekse muizentandfriezen en horizontale banden van blauwe Boomse klompjes; onder meer arduinen plinten en uitgewerkte ankers. Typerende risalieten benadrukt door balkon of erker, uitlopend op trap-, schouder- of puntgevel en afgeschuind op de hoeken alwaar bij nummer 55 met torentje onder ingesnoerd tentdak. Overwegend getoogde en rechthoekige muuropeningen. Veelal deels beglaasde deuren met gietijzeren hekjes. Nummer 31 verbouwd en met vernieuwd gevelparement.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda