Beschrijving

Neogotisch getint diephuis uit het begin van de 20ste eeuw, nu conciërgerie van het Koninklijk Atheneum I.

Enkelhuis met drie bouwlagen en ongelijke traveeën, twee à drie, onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Kleurrijk uitgewerkte puntgevel van baksteen met gebruik van simili voor banden en omlijstingen van muuropeningen; arduinen plint; beschilderd houtwerk. Markante houten geveltop met bebording boven drieledige, spitsbogige loggia voorzien van opengewerkte leuning. Voorts, houten driezijdige erker met driepasversiering. Breed korfbogig benedenvenster met balusterleuning. Keperboogdeur, dubbel en met gietijzeren hekjes in de beglaasde delen; bovenlicht met ruitvormige glas-in-loodversiering.

Interieur met gebruikelijke indeling. Vestibule met sokkellambrisering, mozaïektegelvloer en trap voorzien van uitgewerkte trappaal; aansluitende gang naar de achterliggende keuken; links, erop uitgevende salontoegang als een neobarokgetinte, drieledige houten constructie. In salon aan straatzijde, soortgelijk uitgewerkte houten schouwmantel en dito hoekversieringen in doorgang naar aansluitend salon.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda