Neoclassicistisch pension

Beschrijving

Voormalig "Pension Hollywood". Neoclassicistisch pension uit het laatste kwart van de 19de eeuw; vermoedelijk in loop van het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd met één bouwlaag. Hoekpand van twee maal vier traveeën en vier bouwlagen op kelderverdieping. Grijze sokkel waarboven bepleisterd en geschilderd gevelparement, geblokt op benedenverdieping; doorlopende lijsten en onderdorpels; aflijnende kroonlijst met gebogen frontons. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting en met druiplijst; deels vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda