Winkel-woonhuis Etablissements Van Genneken - Les specialistes de la décoration

Beschrijving

Winkel-woonhuis "Etablissements Van Genneken - Les specialistes de la décoration", confer opschrift in banderol. Imposante bepleisterde en geschilderde lijstgevel van circa 1900, horizontaal benadrukt door de druiplijst en de doorgetrokken onderdorpels van de licht getoogde vensters in geprofileerde omlijsting; behouden schrijnwerk. Houten drieledige winkelpui met kroonlijst met gebogen fronton rustend op consoles; groen glas in lood in de bovenlichten. Rechter poorttravee met dieper in geplaatste poort; behouden rocaille en glas-in-loodbovenlicht.
Gevel aangepast in de loop van 2003.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie