• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve gebouwd in 1934 in opdracht van Leo De Clercq-De Sutter (zie kadasterarchief). Laag ijzeren toegangshek tussen vernieuwde hekpijlers van verharde erfoprit rechts opzij. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën onder kunstleien zadeldak. Roodbakstenen straatgevel op vernieuwde plint. Gebruik van witgeglazuurde steen voor de horizontale banden, fries en in de bogen van de segmentboogvormige muuropeningen. Linkerzijgevel met licht getoogde vensters onder roodbakstenen bogen en getralied kelderraam. Deels bewaard houtwerk, waaronder schuiframen. Haaks achter het boerenhuis gelegen dwarsschuur met stallen onder overstekend pannen zadeldak rustend op schoren en met een hoger opgetrokken schuurpoort onder sleepdak. Vrijstaand enkelvoudig bakhuis onder pannen zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke