Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuis

Beschrijving

Vrijstaand arbeidershuis, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1935 in opdracht van Charles Hemelsoet-Vervaet, mogelijk naar ontwerp van architect Benjamin Vervaet (Laarne). Bijhorende tuin met rondom een draadafsluiting aan betonnen paaltjes. Voortuin aan de straatkant afgesloten door fraai ijzeren tuinhekje. Verankerde baksteenbouw van drie traveeën onder kunstleien zadeldak. Straatgevel met parement van rode baksteen, gecombineerd met het gebruik van witgeglazuurde steen voor horizontale banden, in bogen en beide schouwen. Behouden paneeldeur met deurrooster en bovenlicht. Rechterzijgevel met kelderraam en zoldervenster onder latei. Lager aanpalend bakstenen volume dwars op achtergevel, eveneens onder kunstleien zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke