In kern traditioneel hoekhuis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Beschrijving

Verbouwd hoekhuis van Muntstraat en Lange Ridderstraat, met sporen van een traditionele, tot de 17de eeuw opklimmende kern in de verankerde zijgevel. Op de hoek, gekroond Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met kind op linkerarm, voorzien van een vernieuwde platte ronde sokkel en troon. Het oorspronkelijke, gehavende beeld uit Avesnessteen, waarvan de maker noch datering gekend zijn, werd overgebracht naar de Sint-Andrieskerk en in 2002 vervangen door het huidige afgietsel uit kalkmortel. De oorspronkelijke sokkel, het baldakijn en de flankerende engelen met kruis en anker als symbolen van Geloof en Hoop waren al sinds lang verwijderd.