Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis van circa 1900; drie bouwlagen, entresol en twee ongelijke traveeën onder leien mansardedak. Bakstenen lijstgevel, horizontaal geleed door middel van imitatiebanden en met gecementeerde onderbouw op arduinen plint; oorspronkelijk volledig gecementeerd met imitatievoegen. Lijstgevel afgeboord met houten kroonlijst, hoofdgestel met entablement en casementen; gecementeerde bel-etage met versieringen als diamantkoppen en fronton. Brede venstertravee met veelzijdige houten erker waarboven ijzeren balkon; op bel-etage fenêtres-à-terre met ijzeren balkon; dakkapel met fronton. Smalle deurtravee met uitgewerkte gecementeerde omlijsting van de vensteropeningen. Getoogd kelder- en bel-etagevenster; voorts rechthoekige muuropeningen met deels bewaard houtwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda