Zijvleugel van Albertschool

Zijvleugel van Albertschool.
Eclectisch getinte baksteenbouw van drie bouwlagen en drie traveeën onder plat dak. Arduinen plint waarboven met imitatiebanden gecementeerde begane grond waarin kleine rechthoekige vensters. Verdieping met pilasters, uitlopend op eikelvormige bekroning waartussen rechts gebogen fronton. Rechthoekige drie- en vierlichten met kleine roedeverdeling, thans (2004) in tweede bouwlaag vervangen door nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Het schrijnwerk werd vervangen maar de roedeverdeling werd niet behouden. De begane grond werd gewijzigd: de deur werd vernieuwd en de 4 kleine ramen werden vervangen door twee grote ramen.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els