Neoclassicistisch winkelpand

Beschrijving

Neoclassicistisch winkelpand uit het laatste kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en drieënhalve bouwlaag onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Arduinen plint waarboven fraaie houten winkelpui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met centrale, verdiepte inkompartij met dubbele art-nouveauwinkeldeur. Met schijnvoegen bepleisterd en roze beschilderd gevelparement onder vernieuwde kroonlijst; laatstgenoemde onderbroken door driehoekig fronton waaronder getoogd deurvenster, uitgevend op balkonnetje op korte consoles; verdwenen borstwering; links en rechts geflankeerd door brede casementen met onder meer diamantkoppen. Rechthoekige vensters met T-ramen; geriemde omlijsting met oren en diamantkopmotief aan sluitstenen; doorlopende, geprofileerde onderdorpels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda