Herberg Neptunus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Neptunus

Beschrijving

Naar verluidt, voormalige herberg "NEPTUNUS". Art-decogetint breedhuis uit jaren 1930, gesigneerd architect Bernard Christiaens (Oostende) links en rechts boven de pui. Twee bouwlagen en twee traveeën onder plat dak. Gecementeerde opstand met spiraalmotieven. Rasterstructuur, zie horizontalen als puilijst, doorgetrokken vensterlatei van bovenverdieping, uitkragende kroonlijst; anderzijds door middel van betegeling geprononceerde verticalen als penanten van rechthoekige pui en tweelichten. Bewaard vensterhoutwerk op bovenverdieping. Oorspronkelijke drieledige pui met koetspoort, privé-deur en herberg. Laatstgenoemde thans garagepoort.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda