Eclectisch burgerhuis uit het interbellum

Beschrijving

Eclectisch breedhuis uit interbellum. Twee bouwlagen, een brede en twee smalle traveeën onder mansardedak (leien, mechanische pannen). Volledig symmetrisch opgevatte bakstenen lijstgevel met verwerking van simili onder meer voor omlijsting van muuropeningen. Brede, centrale venstertravee gemarkeerd door bow-window en oplopend in dakvenster voorzien van gebogen kroonlijst, topstuk, voluten en sgraffitovoorstelling met gestileerde bloemmotieven in art deco. Zelfde inslag typeert uitwerking van gietijzeren balkonleuning, dito hekken van beglaasde rondboogdeuren, vensterhoutwerk met kepermotieven op bovenverdieping en afgeschuinde bovenhoeken van benedenvenster.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda