Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Appartementsgebouwtje aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit jaren 1930, gesigneerd architect S.R. Smis (Oostende). Vier bouwlagen en drie traveeën onder plat dak (nok evenwijdig met straat); dubbelhuisopstand. Bakstenen opstand afgelijnd met zwarte pannen; typisch betegeling voor begane grond en omlijsting van muuropeningen. Vrij strakke lijstgevel axiaal gemarkeerd door een middenrisaliet met inkom waarboven een verticaal oplopend rondbogig tweelicht ter verlichting van de trapkast; opengewerkte deur met patrijspoorten. Horizontaliserende vensterregisters aan weerszijden. Interieur van trappenhuis: typerende gietijzeren trapleuning en kleurrijk betegelde plint; beglaasde appartementsdeuren met geometrische glas-in-loodmotieven. Anno 2004 vernieuwd schrijnwerk en nieuwe deur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda