Eclectisch hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch hoekpand

Beschrijving

Eclectisch hoekpand bij Filip Van Maestrichtplein, uit begin 20ste eeuw. Drie bouwlagen, drie traveeën + één afgeschuinde hoektravee + één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witbeschilderde bakstenen lijstgevel; twee brede venstertraveeën oplopend in tuitgevel, weerszijden de afgeschuinde hoek gemarkeerd door halfrond balkon en rondbogige dakkapel. Doorgetrokken deurtravee met inzwenkende belijning. Typerende twee- en drielichtskozijnen, voorts ook eenvoudige T-ramen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

De halfronde erker met bovenliggend balkon op de afgeschuinde hoek van het gebouw, is niet langer bewaard. Op de eerste verdieping bevindt zich nu een eenvoudig balkon.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els