Neoclassicistische eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Neoclassicistische eenheidsbebouwing van twee panden uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Breedhuizen van één brede travee en drie bouwlagen onder pannen zadeldaken. Bepleisterde lijstgevels onder aflijnende kroonlijst met tandlijstje en klossen. Interessante interpretatie van het klassieke Venetiaans venster hier herleid tot een rechthoekig drielicht met centraal deurvenster. Nummer 37 behoudt de geriemde omlijstingen en ornamenten die grotendeels verdwenen bij nummer 35. Rechthoekige deurvensters met dito zijlichten, samen gevat in geriemde omlijsting met oren. Doorlopende balkons op consoles voorzien van fraaie gietijzeren hekken. Aangepaste winkelpuien.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda