• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Midden de velden gelegen hoevetje uit het derde kwart van de 19de eeuw. Lage, verankerde bakstenen bestanddelen L-vormig opgesteld rondom deels ingebouwd erf; ten oosten toegankelijk via lange erfoprit, aan straatzijde gemarkeerd door kapelletje. Boomgaard en bunker uit de Eerste Wereldoorlog ten noorden. Ten zuiden, voormalige vaalt.

Ten oosten, boerenhuis van vier traveeën met opkamertravee aan voorzijde onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aflijnend puilijstje. Getoogde muuropeningen; kruisramen, luiken. Ommuurd voorerfje toegankelijk via gietijzeren hekje. Recente aanbouw tegen linker zijgevel.

Ten zuiden, schuur met stalgedeelte onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aangepaste muuropeningen. Uilengat en rondbogig laadluik in rechter zijgevel.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol