Rusthuis Tara

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rusthuis Tara

Beschrijving

"Rusthuis Tara" confer opschrift. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen). Gele baksteenbouw met gebruik van arduin voor sierelementen. Verzorgde wederopbouwarchitectuur met onder meer verwijzingen naar de Vlaamserenaissance-stijl confer dakvenster en -kapel en rechter zijrisaliet uitlopend op trapgevel met bekronend driehoekig fronton en bolbekroning; rechthoekige muuropeningen onder meer verdiept in rondbogige omlijsting onder druiplijst. Getoogde deur onder gestrekte druiplijst tussen postamenten. Aflijnende tandlijst met dropmotief.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol