Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische burgerhuis oorspronkelijk met enkelhuisopstand, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper nog aannemer zijn gekend. Het pand werd in 2000 volledig verbouwd.

Met een gevelbreedte van vier traveeën omvat de rijwoning vier bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel beantwoordt aan een regelmatig ordonnantieschema, gemarkeerd door een portaalrisaliet in de linker travee. Naar boven toe verkleinende registers van rechthoekige vensters, oorspronkelijk met lekdrempel. De lage topgeleding is gevat tussen een kordon en de houten kroonlijst.