Hotel of pension

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel of pension

Beschrijving

Voormalig hotel of pension, heropgebouwd in Anglo-Normandische stijl in de jaren 1920. Twee traveeën + afgeschuinde hoektravee + vijf traveeën in Zomerlaan; verhoogde begane grond en drie bouwlagen onder pseudomansardedak (tichelen). Arduinen plint waarboven met schijnvoegen gecementeerd gevelparement. Aangepaste pui onder omlopende luifel (tichelen) op gebogen, houten consoles. Over verdiepingen doorlopende driezijdige, houten erkers met bekronende houten borstwering voor dakvensters, onder meer onder gebogen kroonlijstje op hoektravee. Getoogde en rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk, onder meer kleine roedeverdeling en schuiframen in erkers. Rechter travee rechthoekige garagepoort waarboven betonnen balkons op dito consoles; houten borstwering.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol