Boucherie Bruxelloise

Beschrijving

Voormalige "Boucherie Bruxelloise", winkelhuis naar ontwerp van architect F. Roussel (Westende) uit 1921. Twee traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak (mechanische pannen) waarin dakkapel onder plat dak. Aangepaste winkelpui waarboven gevelparement van witte siertegels. Houten driezijdige erker op uitgelengde klossen; bekronend balkon met vernieuwde borstwering. Houten gootlijst waaronder casementmotief, weerkerend op borstwering deurvensters en balkon. Rechthoekige vensters, deels vernieuwd houtwerk.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL 488, nummer 40.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol